sâmbătă, noiembrie 3

First we take Busteni!

Cincisprezece dintre voluntarii care au participat la „Tabăra de Curăţenie” din Delta Dunării organizată de Asociaţia „Salvaţi Dunărea şi Delta” în perioada 1-29 iulie 2007, participă la o acţiune de curăţenie şi ecologizare la Buşteni, organizată pe cont propriu şi din proprie iniţiativă. Aceeaşi tinerii au realizat acţiuni de voluntariat similare şi în cadrul Festivalului „Fân Fest” de la Roşia Montană.

Şaizeci de tineri se vor aduna sâmbăta, 3 noiembrie, ca să strângă gunoaiele şi PET-urile lăsate de turiştii neglijenţi în staţiunea Buşteni, judeţul Prahova.

Zice Ionuţ Ruscea, voluntar de mediu convins şi coordonator de grup în cadrul acţiunii Tabăra de Curăţenie” din Delta Dunării:
O să curăţăm Buşteniul de gunoaie şi, poate, de oamenii nesimţiţi. O parte din voluntarii din tabăra din Deltă deja s-au alăturat. Deci, nu stăm degeaba.
Este, din câte ştiu eu, prima dată când acţiunile „Salvaţi Delta” sunt cu adevărat multiplicate, adică altcineva preia iniţiativa, îşi face singur rost de resurse şi se pune pe treabă. Voluntarii ne-au spus în ultimul moment despre această acţiune. Nu ne-au cerut să-i ajutăm cu nimic, au vrut doar să ştim şi noi că se întâmplă.

Deci, se poate.

:: Citeste mai multe despre Tabăra de Curăţenie” si despre voluntariat: